ArxiusCosme Bonet presenta Smart Mallorca al taller de treball sobre turisme sostenible (11.10.2016)


El conseller d’Economia i Hisenda ha donat a conèixer que suposarà el projecte Smart Island Mallorca per millorar la qualitat de la informació turística i totes les iniciatives que té el projecte que també afavoriran l’estada dels visitants a Mallorca.


Bonet explica la imatge de Smart Mallorca
Bonet explica la imatge de Smart Mallorca
El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha presentat el projecte Smart Island Mallorca als participants del taller de treball “Destins intel·ligents i turisme sostenible” que s’ha duit a terme avui al Parc Bit. El projecte Smart Island Mallorca és una iniciativa del Departament de Modernització i Funció Pública que rebrà quasi 9 milions d’euros per a modernitzar l’illa.


El taller l’organitzava el consorci Road2CPS. Hi han participat uns 40 experts del món acadèmic, la indústria, municipis i dissenyadors de polítiques amb el principal objectiu d’analitzar els reptes i les oportunitats per als destins intel·ligents.


Durant l’exposició, Cosme Bonet ha apuntat que «el projecte Smart Mallorca permetrà millorar la qualitat de vida dels mallorquins i també potenciar l’illa com a destí intel·ligent». En aquest sentit, es crearà una gran plataforma Big Data «que millorarà el servei d’informació turística i, al mateix temps, aconseguir molta informació sobre els turistes que visiten les oficines». Per tot això, Bonet afirma que «hem de seguir apostant per generar nous productes que ens permetin allargar la temporada i fidelitzin un turista més sostenible enfocat a la naturalesa, la cultura i l’esport».


A la presentació, el conseller Bonet també ha presentat el logotip que tendrà Mallorca Smart. La imatge nova engloba els significats de comunicació, el núvol, que fa referència a Big Data i Open Data; a la intel·ligència artificial i a la geolocalització.


Per a posar en marxa el projecte el més aviat possible, hi va haver una primera reunió amb els responsables de Red.es el passat mes de setembre. A la trobada, es varen començar a marcar els plecs que marcaran la licitació del projecte i es varen marcar uns equips tècnics entre el Consell i Red.es per dur a terme totes les iniciatives.


Entre les iniciatives, trobam informació de trànsit i estat dels aparcaments en temps real, enllumenat intel·ligent a túnels menys transitats, aturades de bus intel·ligents, un programa de coordinació de les oficines d’informació turística de l’illa i una prova pilot d’edifici intel·ligent a la finca pública de Raixa, entre d’altres projectes.


Al taller de treball, també hi han participat el director insular de Modernització i Innovació, Josep Lluís Colom; la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard; la secretària tècnica de Modernització i Funció Pública, Elena Carrillo, i el gerent del Consorci TIC Mallorca, Miquel Lluís Mestre.    

Documents relacionats