Convocatòries de premsa
Presentació de la projecció de La Vaquilla
04-10-2024 / 13.30 h
El Consell de Mallorca presenta el programa «Salut Mental en la Joventut»
03-10-2024 / 12.00 h
El Consell de Mallorca organitza la primera Festa de la Pastisseria i dels Forns amb motiu de la celebració de la Diada de Mallorca
El Consell de Mallorca organitza la primera Festa de la Pastisseria i dels Forns amb motiu de la celebració de la Diada de Mallorca
(07/09/2024)
- Promoció Econòmica i Desenvolupament Local
L’esdeveniment gastronòmic, que tindrà lloc al Centre Cultural la Misericòrdia el 14 de setembre, consistirà en una mostra d’especialitats locals i un xou de cuina en directe; també es retrà homenatge a pastissers de l’illa
El Consell de Mallorca organitza la primera Festa de la Pastisseria i dels Forns, que se celebrarà el dissabte 14 de setembre al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia, una activitat que forma part dels actes de celebració de la Diada de Mallorca.
Un esdeveniment gastronòmic amb el producte de Mallorca com a protagonista i ingredients de primera qualitat, que són els necessaris per a l’elaboració de la pastisseria i del forn típic de l’illa. Hi participaran set forns tradicionals: Pastisseria Pomar, Fornet de la Soca, Trias Pastissers, L’Oliva, Dulcelíaco, Forn Ca na Juanaineta i Narez i Cuart.
La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, i el director insular de Promoció Econòmica i Producte Local, Álvaro Roca, han presentat aquesta mostra que es durà a terme entre les 17 i les 20 hores, amb entrada i degustació gratuïtes.
La consellera Pilar Amate ha assenyalat que, amb aquesta activitat, «hem volgut donar l’oportunitat de visibilitzar el sector del forn i la pastisseria, tant d’aquells negocis tradicionals, com d’aquells més moderns i innovadors».
«Mallorca compta amb una àmplia oferta de productes de rebosteria clàssics i tradicionals; moltes d’aquestes elaboracions estan molt arrelades en les nostres tradicions i festes populars, per la qual cosa hem considerat que era fonamental realçar aquesta cultura gastronòmica amb la celebració d’un acte especial dedicat als nostres forns», ha assenyalat Pilar Amate.
L’esdeveniment gastronòmic consistirà en una mostra gratuïta de productes d’elaboració de pastisseria i forn típics de l’illa. No hi faltaran les ensaïmades, doblegats (dolços i salats), panades, cocarrois i coques de patata, entre altres delícies tradicionals de la gastronomia de Mallorca.
També hi haurà un espai dedicat a la cuina en directe, en el qual cada establiment participant disposarà d’un temps per fer una demostració de les seves tècniques de cuina.
Paral·lelament, s’organitzarà un acte d’homenatge a pastissers de diferents punts de l’illa per la seva trajectòria professional i se’ls lliurarà un reconeixement per la seva contribució a la gastronomia mallorquina.
L’Associació de Cuiners Establerts a les Illes Balears (ASCAIB) i la Federació d’Associacions de Cuiners i Rebosters d’Espanya (FACYRE Balears) han participat en l’organització de l’esdeveniment.