El Consell de Mallorca i el Bisbat de Mallorca restauren diferents espais del Monestir de la Puríssima Concepció de Palma
El Consell de Mallorca i el Bisbat de Mallorca restauren diferents espais del Monestir de la Puríssima Concepció de Palma
(17/05/2024)
- Departament de Cultura i Patrimoni
La intervenció a Ses Caputxines ha anat encaminada a la rehabilitació de l'immoble i a la millora de la museïtzació i conservació d'objectes
El Consell de Mallorca i el Bisbat de Mallorca restauren diferents espais del Monestir de la Puríssima Concepció de Palma. La intervenció al monestir de Ses Caputxines ha anat encaminada a la rehabilitació de l'immoble i a la millora de la museïtzació i conservació d'objectes.
La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha explicat que col·laboració entre les dues institucions, a través de la Comissió Mixta, ha assegurat la realització d'aquest projecte multidisciplinari de conservació, restauració i difusió patrimonial.
Roca ha destacat la importància de dur a terme projectes com aquest perquè "els convents de Ciutat conserven part del llegat històric i social de la nostra comunitat i es mantenen com a continents patrimonials amb un contingut igualment rellevant i divers". "Les edificacions conservades són testimonis del pas del temps i de la tradició i evolució arquitectònica", ha afegit.
Concretament, ha detallat, la intervenció ha consistit en la restauració dels espais de visita de la planta baixa del monestir: rebost de l'oli, la salera, el llenyer i carbonera i cals Hermanos. "Aquests espais presentaven problemes d'humitat a paviments i paraments verticals, que havien causat despreniments de materials estructurals i motivat l'aparició de xilòfags als elements de fusta", ha explicat la vicepresidenta i consellera.
D'altra banda, el vicari episcopal per al Patrimoni històric i Cultural, mossèn Francesc Vicens, ha explicat que "un dels altres objectius de la intervenció arquitectònica ha estat la millora de la conservació dels béns mobles del Monestir". La rehabilitació arquitectònica ha permès el sanejament d'uns espais on s'ha reubicat i recol·locat part del fons etnològic de la institució. Per tant, la intervenció no sols ha anat encaminada a la rehabilitació de l'immoble en si mateixa, "sinó que a la vegada, s'ha millorat la museïtzació i conservació de diferents objectes", ha assegurat el vicari.