Patrimoni obre les portes a alumnes d’Història de l’Art de la UIB i fa feina en la posada en marxa d’un conveni de pràctiques
Patrimoni obre les portes a alumnes d’Història de l’Art de la UIB i fa feina en la posada en marxa d’un conveni de pràctiques
(19/11/2015)
Una vintena d’estudiants de quart curs del Grau d’Història de l’Art de la UIB han mantingut aquest matí una trobada amb la directora insular de Patrimoni, Kika Coll. Acompanyats de la professora Mercè Gambús, els alumnes i futurs historiadors de l’art han mostrat interès per conèixer el funcionament d’aquest servei, les competències que exerceix i quina és l’estratègia política del Consell entorn al patrimoni cultural de Mallorca.
La visita s’inscriu, segons la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, en la necessitat “d’obrir el departament a la universitat perquè podem aportar molt, sobretot donar realitat als projectes i als estudis. No puc concebre que Patrimoni estigui al marge de la universitat”. Els 23 alumnes de quart curs del Grau d’Història de l’Art de la UIB han arribat carregats amb un bon grapat de preguntes, organitzades en vuit blocs temàtics, que han servit per posar damunt la taula qüestions competencials, de funcionament, de visibilitat del Servei de Patrimoni, el funcionament de la comissió mixta entre Església i Consell i la coordinació institucional en temes patrimonials, entre molts d’altres aspectes.
“Consideram que el patrimoni ha de ser una àrea estratègica”, explica Mercè Gambús, professora d’Història de l’Art de la UIB, “és incomprensible que en una comunitat que viu del turisme no es faci més divulgació del patrimoni com a recurs turístic”. Els alumnes que avui han participat a la trobada “d’aquí uns mesos seran historiadors de l’art i es trobaran amb els problemes del dia a dia de la professió. Avui han tengut l’oportunitat de conèixer la sensiblitat política i tècnica de la directora insular de Patrimoni i analitzar l’aplicació pràctica dels coneixements que han adquirit amb algú que parla el seu mateix llenguatge”.
Kika Coll ha aprofitat per donar compte de la feina que s’està fent des de Patrimoni per posar en marxa en breu un conveni de pràctiques amb la UIB. L'objectiu és que els estudiants de grau i postgrau puguin col·laborar en feines de documentació, supervisades per tècnics. Coll ha recordat que “tots som usuaris del Patrimoni, s’ha de contemplar d’una manera col·lectiva. Les institucions no som les úniques responsables de conservar, restaurar i divulgar el Patrimoni, és un tema que ens pertoca a tots els mallorquins i hem de veure de quina manera ho podem fer una realitat”.