Consell de Mallorca - Favicon

CA

Webs d'interès

Totes les notícies

Prop de 40 persones s'han beneficiat de la teràpia aquàtica de la Llar d'Ancians

Prop de 40 persones s'han beneficiat de la teràpia aquàtica de la Llar d'Ancians

(27/08/2015)

La directora insular d'Atenció a la Dependència s'ha desplaçat a aquesta residència de l'IMAS per presenciar aquesta activitat.

Prop de 40 persones han participat durant aquests dos mesos d'estiu de les sessions de teràpia aquàtica organitzades pel departament de fisioteràpia de la Llar d'Ancians a la piscina d'aquesta residència depenent de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). La directora insular d'Atenció a la Dependència, Beatriz Gamundí, s'ha desplaçat fins a la Llar per a presenciar una d'aquestes sessions.

 

Les sessions, que han tengut lloc tots els dimarts i dijous de juliol i agost, han comptat amb una gran acceptació per part dels residents del centre i pels residents de la barriada palmesana on s'ubica, ja que es tracta d'una activitat oberta a persones de fora de la residència. En aquest sentit, Gamundí ha volgut destacar que “més enllà dels beneficis de la teràpia aquàtica, aquesta activitat té un valor afegit ja que permet la integració dels residents dins el seu entorn, fomentant així la seva capacitat de socialització i les seves habilitats socials”.

 

Tal i com ha explicat Iván Petrov, responsable del departament de fisioteràpia de la Llar, s'han duit a terme dos tipus diferents de sessions dirigides pel personal d'aquest departament. D'una banda, una sessió molt semblant a l'aquagym, que té com a principal objectiu exercitar la llibertat de moviment i la dinamització, i d'una altra un tipus de sessió més tècnica on l'objectiu és la millora de la coordinació, la propiocepció i l'activació muscular. Ambdues sessions presten també atenció a la correcta respiració i la disminució del dolor tensional.

 

Entre els beneficis de la teràpia aquàtica en gent gran destaquen el manteniment de la força muscular, la resistència i la funció respiratòria;  l'augment de l'amplitud de moviment i de la qualitat de vida, així com la disminució del cansament i els nivells de depressió o ansietat.

 

A més de la visita a la Llar d'Ancians, Gamundí s'ha desplaçat també fins a la Llar Avinguda Argentina de Palma i la Llar de Llucmajor, per conèixer el personal i el funcionament d'aquests centres.