S’adjudiquen les Beques 2022 de Gestió i Recerca de Fons Documentals de la Fundació Mallorca Literària
S’adjudiquen les Beques 2022 de Gestió i Recerca de Fons Documentals de la Fundació Mallorca Literària
(18/07/2022)
- Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística / Comunicació i Premsa
Ariana Domínguez García guanya la Beca 2022 de Gestió de Fons Documental de la Fundació Mallorca Literària; Aránzazu Miró Moína, la Beca 2022 de Gestió de Fons, i Josep Nicolau Perelló guanya la Beca 2022 de Recerca de Fons Documental.
La Comissió Avaluadora de la Fundació Mallorca Literària, formada per Margalida Pons, Andreu Ramis, Antoni Vidal Ferrando, Caterina Valriu, Caterina Mercè Picornell, Jesús Revelles, Damià Pons, Maria del Mar Vanrell i Eduard Moyà, i presidida per Carme Castells, ha decidit que els guanyadors de les dues Beques 2022 de Gestió de Fons Documental de la Fundació Mallorca Literària siguin: Ariana Domínguez García i Aránzazu Miró Moína. Igualment queden designats com a suplents els candidats: Maria Antònia Juan i Josep Nicolau Perelló. En aquesta convocatòria s’han presentat un total de 9 candidatures.
D’altra banda, la mateixa Comissió Avaluadora ha decidit que el guanyador de la Beca 2022 de Recerca de Fons Documental sigui Josep Nicolau Perelló. Igualment queden designats com a suplents, per ordre, els següents candidats: Ariana Domínguez García i Maria Mercè Gomila. En aquesta convocatòria s’han presentat un total de 5 candidatures.
Les beques estan dotades amb 6.000 euros cadascuna i s’han de desenvolupar entre el mes d’agost de 2022 i l’agost de 2023, amb una dedicació total de 800 hores.
L’objectiu d’aquestes beques és millorar l’accessibilitat i facilitar un major coneixement dels fons documentals de la Fundació Mallorca Literària, alhora que fomentar el desenvolupament de competències en el marc de l’estudi especialitzat d’aquests fons documentals.
María Aránzazu Miró Moína
És llicenciada en Ciències de la Informació, graduada en Història de l’Art i Màster en Investigació Antropològica i les seves aplicacions. Ha treballat com a investigadora a la UIB en l’àmbit de la filologia espanyola, moderna i clàssica; a Can Balaguer, en investigació i recerca entorn a Can Balaguer i la figura de Josep Balaguer, i també durant 15 anys ha estat responsable de la biblioteca de la Fundació Pilar i Joan Miró. A més, presenta una notable trajectòria en l’àmbit de la gestió documental amb experiència a mitjans de comunicació i a entitats públiques.
Ariana Domínguez Garcia
És llicenciada en Humanitats, Màster de Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió i actualment realitza el Doctorat en Història, Història de l’Art i Geografia. Investigadora que treballa en l’àmbit dels estudis de gènere, l’antropologia marítima i la memòria oral, amb publicacions d’articles i nombroses participacions en congressos i conferències nacionals i internacionals. Té experiència en gestió de fons documentals i en l’estudi de fonts hemerogràfiques al Museu Marítim de Mallorca i a Can Balaguer.
Josep Nicolau Perelló
És estudiant del grau de llengua i literatura catalanes a la Universitat de les Illes Balears. Interessat en tradició oral, treballa sobre el cançoner Cansons populars mallorquines (1896), d’Antoni M. Penya. Ha treballat a l’Arxiu de Folklore de la Universitat de les Illes Balears i ha publicat un article en el marc de les III Jornades d’Estudis Locals de Llubí.