Consell de Mallorca - Favicon

ES

Webs de interés

Sala de prensa

Estrena de Mirall de Terra, un documental sobre les Collidores d'oliva

Estrena de Mirall de Terra, un documental sobre les Collidores d'oliva

Departament de Territori
4 de novembre
19,30 h

Teatre Principal d'Inca, carrer del teatre, 10, Inca

El Consell de Mallorca estrena el documental Mirall de Terra, que explica la història de les Collidores d'oliva a través de 5 testimonis. Catalina Nicolau (Biniamar), Bel Seguí (Campanet), Francisca Suau (Bunyola), Francisca Marí (Es Capdellà) i Antònia Cerdà (Montuïri). A l'estrena que es durà a terme al Teatre Principal d'Inca assistiran la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, el batle d'Inca, Virgilio Moreno, autoritats de les diferents administracions i collidores d'oliva de diferents municipis de Mallorca.

Posteriorment a la projecció del documental que té una durada de 23 minuts hi haurà un col·loqui amb la participació de collidores.

El Consell de Mallorca muestra en Canarias su apuesta por el ejercicio físico como herramienta de salud pública

El Consell de Mallorca muestra en Canarias su apuesta por el ejercicio físico como herramienta de salud pública

(09/05/2025)

  • Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports

El vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, assisteix al congrés organitzat pel Consejo COLEF, que se celebra a Gran Canària els dies 9 i 10 de maig

El vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports del Consell de Mallorca, Pedro Bestard, assisteix al congrés nacional «Plans de prescripció i exercici físic: un model de salut en moviment», organitzat pel Consell COLEF a Gran Canària. Una aposta per la promoció de l’activitat física i l’esport com a eines clau per a la salut i el benestar, que es volen traslladar a l’àmbit de la salut pública amb actuacions de prescripció concretes.

Bestard vol «mostrar el compromís del Consell amb l’estratègia de prescripció d’activitat física en l’àmbit nacional, perquè els programes esportius de la institució puguin oferir un plus amb diverses accions especialitzades, en les quals l’exercici físic tengui finalitat curativa». Segons el conseller, «s’ha de continuar avançant en polítiques, models i estratègies per fer una passa de futur cap a l’esport com a teràpia de salut pública, igual que ja es fa en altres països o comunitats autònomes, on els metges recomanen fer esport com a recepta».

El Consell de Mallorca ja fa feina en un model de prescripció d’activitat física basat en tres eixos: revisions mèdiques als clubs, entitats i esportistes; un programa nou de prescripció d’exercici amb enfocament multidisciplinari (educació física, nutricional i salut mental), i, en darrer lloc, diverses actuacions i estudis que el 2026 està previst que arribin a més de 70.000 persones que participen en els programes de la Direcció Insular d’Esports.