Convocatòries de premsa
El Consell de Mallorca es reuneix amb les federacions esportives
02-12-2024 / 18.00 h
El Consell de Mallorca mostra les figures del betlem de la Sang
02-12-2024 / 11.30 h
El Consell de Mallorca celebra la II Fira del Voluntariat
30-11-2024 / 12.10 h
El Consell de Mallorca presenta el programa d'activitats per Nadal
29-11-2024 / 12.00 h
El IMAS clausura las II Jornadas de Acogida Familiar en Can Tàpera
29-11-2024 / 10.45 h
Col·locació de la primera pedra del Parc dels Bombers de Mallorca a Santanyí
29-11-2024 / 10.00 h
Reunió en sessió extraordinària del Ple del Consell de Mallorca
27-11-2024 / 16.00 h
El Consell de Mallorca celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una vintena d’activitats per prevenir el desaprofitament alimentari
El Consell de Mallorca celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una vintena d’activitats per prevenir el desaprofitament alimentari
(04/11/2024)
- Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports
Del 16 al 24 de novembre se celebraran cursos de cuina en viu a mercats municipals, contacontes i tallers de reciclatge per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir la pèrdua d’aliments
El Consell de Mallorca celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (SEPR) amb un programa de 25 activitats per a tots els públics, que es duran a terme en diferents municipis de l’illa amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la lluita contra el desaprofitament alimentari, focus central de la campanya europea d’enguany.
Entre el 16 i el 24 de novembre se celebraran quatre cursos de cuina en viu a mercats municipals, contacontes i tallers de reciclatge (upcycling) de tèxtil, amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre de la necessitat d’una gestió ordenada dels aliments, minimitzar el desaprofitament d’una manera eficaç i posar l’accent en els impactes ambientals de la producció, l’ús i la vida final dels aliments.
El vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, juntament amb la directora insular de Residus, Margalida Roig, han presentat les activitats previstes. L’objectiu és «sensibilitzar sobre la importància de reduir els residus, amb un èmfasi especial en la reducció del malbaratament alimentari, que és el tema central d’enguany, i en la reutilització de tèxtils», ha explicat Bestard.
En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, ha explicat que «enguany ens desplaçam fins als mercats municipals, on es faran mostres de cuina per evitar el malbaratament alimentari i com reduir els envasos amb una compra responsable. A través d’aquestes mostres de cuina volem incidir en l’aprofitament dels aliments i conscienciar sobre la necessitat de reduir els envasos de plàstic a l’hora de fer la compra».
Programa d’activitats per tota l’illa
Enguany, la institució insular i la Fundació Deixalles han programat un total de 25 activitats per tot Mallorca, d’entre les quals destaquen els tallers de cuina en directe que, com a novetat, se celebraran a mercats municipals, on es cuinarà amb productes locals, ecològics i sense envasos de plàstic.
L’activitat inaugural tindrà lloc el 16 de novembre a l’espai gastronòmic del Mercat de l’Olivar de Palma, amb un taller de cuina d’aprofitament d’11 a 13 hores. Els municipis com Petra, Campos i Felanitx també s’han sumat a aquesta iniciativa i han acollit als seus mercats setmanals aquests tallers de cuina d’aprofitament.
També s’han organitzat cinc tallers de reciclatge, en què els participants aprendran a donar una segona vida a la roba, transformant peces de segona mà (camisetes) en bosses, de manera que s’evita la generació de residus tèxtils.
L’agenda es completa amb un total de 19 contacontes infantils, amb una temàtica centrada en la prevenció de residus i el malbaratament alimentari. A través del conte, s’ensenyarà als més petits a valorar els aliments, la naturalesa i a descobrir els secrets d’un hort: plantar llavors, regar, etc.