Convocatòries de premsa

Celebració de la 23a Gala de l'Esport del Consell de Mallorca
18-03-2025 / 16.30 h

Reunió en sessió ordinària del Ple del Consell de Mallorca
13-03-2025 / 09.30 h

El president del Consell de Mallorca lliura el IV Premi Flor d'Ametler
12-03-2025 / 17.00 h
El Consell de Mallorca participa amb l'escenari principal de Horeca 2025 per a mostrar el seu suport al producte local i al sector de la restauració
El Consell de Mallorca participa amb l'escenari principal de Horeca 2025 per a mostrar el seu suport al producte local i al sector de la restauració
(03/02/2025)
- Departament de Promoció Econòmica y Desenvolupament Local
El president Galmés i la consellera Amate han assistit a la inauguració de la fira on exposen diverses marques mallorquines i s'exhibeix la gastronomia local
El Consell de Mallorca participa i col•labora en la 8a edició Horeca Balears-Mallorca, la fira d'hostaleria i restauració que dilluns va obrir les portes i que s’allargarà fins dimecres que ve al Velòdrom de les Illes Balears.
Així, l'escenari principal de la fira compta amb el suport institucional del Consell de Mallorca i serà l'epicentre de les activitats i presentacions que es duran a terme durant la fira professional. Hi participaran cuiners reconeguts que, cuinant en directe, mostraran el seu talent i tècniques culinàries a l'escenari principal.
El president de la institució insular, Llorenç Galmés, i la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, han assistit a la inauguració d'aquesta fira, per donar suport a aquesta cita tan destacada per al sector de l'hostaleria i la restauració de l'illa. La cerimònia d'obertura ha comptat amb la presència de destacats representants institucionals, com la presidenta del Govern, Marga Prohens i el batle de Palma, Jaime Martínez, entre altres.
Durant la seva intervenció en l'acte inaugural, el president Galmés ha assenyalat que «la restauració és, sens dubte, una de les activitats econòmiques més destacades de Mallorca», i que es tracta, ha dit, «d'un sector estratègic que genera un gran volum de negoci i llocs de treball».
«Al Consell de Mallorca som molt conscients del valor que aporta a la nostra terra i, per aquest motiu, els volem fer costat, mostrant tot el nostre suport i col•laboració», ha afegit el president insular, qui ha assegurat que «el món de la restauració aposta per pràctiques sostenibles: des de l'ús de productes locals i ecològics, fins a la reducció de residus plàstics, tal com impulsen les institucions».
D'altra banda, el president del Consell de Mallorca ha «reconegut el paper del sector de la restauració en la difusió i promoció del producte local», ja que, segons ha explicat, «cada elaboració amb productes mallorquins serveix per conèixer millor les nostres arrels i les nostres tradicions que continuen pervivint, en gran part, gràcies a apostes com les d’Horeca».
Per part seva, la consellera Pilar Amate ha remarcat que Horeca és un «aparador perfecte per al nostre producte local i representa una oportunitat excel•lent perquè els responsables de compres d'hostaleria, distribuïdors i el públic visitant conegui, en un entorn professional, el que els ofereix l’illa». «Amb la nostra col•laboració i suport a aquesta fira continuam fent costat als sectors productius d’aquí i promocionant els avantatges i excel•lència dels productes locals», ha afirmat sobre aquest tema.
Un programa intens i de qualitat: reconeguts xefs, concursos gastronòmics i cuina en directe
La programació d’Horeca Balears-Mallorca 2025 és intensa i de gran qualitat. Sobre l'escenari principal, que compta amb el suport institucional del Consell de Mallorca, els visitants podran apreciar la participació de xefs reconeguts en mostres de cuina en directe, on compartiran el seu talent, tècniques culinàries i la seva visió del present i futur de la gastronomia. També acollirà ponències i concursos gastronòmics de diverses categories.
A més, en l'espai expositiu seran presents més de 100 empreses, on presentaran novetats, productes i serveis d'algunes de les marques més reconegudes del sector, entre elles, de producte local agroalimentari, licors i vins mallorquins. Aquest espai serà una oportunitat única per descobrir les últimes tendències en hostaleria, equipament, alimentació i gastronomia.