Consell de Mallorca - Favicon

CA

Webs d'interès

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

El Consell de Mallorca promociona els productes de la Serra de Tramuntana en una jornada gastronòmica

El Consell de Mallorca promociona els productes de la Serra de Tramuntana en una jornada gastronòmica

(26/03/2025)

  • Departament de Presidència

Dissabte se celebrarà a Galatzó una jornada gratuïta i oberta al públic amb tasts, visites, un concurs de receptes i un acte institucional per nomenar reconeguts xefs ambaixadors dels productes de la Serra

Aquest dissabte 29 de març, a la finca pública de Galatzó, el Consell de Mallorca, en col·laboració amb Tramuntana XXI, organitza la jornada gastronòmica de la Serra de Tramuntana «De la terra a la cuina». Durant tot el dematí, es podrà fer un tast de diferents productes i participar en el concurs de receptes amb productes de la Serra, entre altres activitats. El programa complet es pot consultar en aquest enllaç. 

A més a més, en la jornada, se celebrarà un acte institucional per reconèixer com ambaixadors i ambaixadores del producte de la Serra de Tramuntana alguns dels xefs mallorquins més reconeguts del moment, pel seu compromís amb la cultura i la gastronomia. Tots ells tenen una vinculació laboral o personal amb la Serra de Tramuntana i, amb la seva cuina, contribueixen a sensibilitzar sobre la importància de consumir producte local. Els cuiners i cuineres que rebran aquest reconeixement per part del Consell de Mallorca són Santi Taura (Dins, a Palma, i U Vicenç i U Mayol, a Pollença), Marga Coll (Miceli, a Selva), Maria Solivellas (Ca na Toneta, a Caimari), Jaume Vicens (Béns d’Avall, a Deià), Kiko Martorell (Ca’n Boqueta, a Sóller), Andreu Segura (abans a Son Brull, a Pollença, i actualment al servei de degustació de Formatges Sa Cabreta, aPollença), Jordi Cantó (Sa Clastra, a Es Capdellà) i Cati Pons (Els fogons de plaça, a Bunyola).

Per al conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Antoni Fuster, és «un honor comptar amb aquests xefs per promocionar el producte de la Serra. Tots ells són reconeguts en l’àmbit nacional i internacional per la seva dedicació, esforç, innovació, creativitat i també pels productes d’excel·lent qualitat que empren en l’elaboració dels seus plats i que contribueixen a l’èxit dels seus restaurants, molts ubicats a la Serra». 

La jornada gastronòmica, que també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calvià, té com a objectiu reivindicar la cultura gastronòmica de la Serra i donar a conèixer els productes amb Distintiu Serra de Tramuntana, el reconeixement que el Consorci atorga als productes produïts dins la delimitació oficial del patrimoni mundial i que respecten l’entorn natural, cultural i social.

Per acabar, Tramuntana XXI, amb la col·laboració de Vinyes Mortitx i Font Sorda, ha organitzat un dinar popular d’arròs de carboner, elaborat per la xef Cati Pons, guanyadora del millor arròs d’Espanya amb aquesta recepta l’any 2018.