Consell de Mallorca - Favicon

CA

Webs d'interès

Totes les notícies

L’Agència de Defensa del Territori ja gestiona el 23 % del territori de Mallorca

L’Agència de Defensa del Territori ja gestiona el 23 % del territori de Mallorca

(13/01/2017)

Des de principi de legislatura, l’Agència ha passat de gestionar 304 quilòmetres quadrats a gestionar-ne 844, una xifra que quasi s’ha triplicat.

L’Agència de Defensa del Territori (ADT), antiga Agència de Disciplina Urbanística, té la competència directa de disciplina urbanística del 23 % del territori de Mallorca, pràcticament, una quarta part del total. La superfície que es gestiona ascendeix a 844 quilòmetres quadrats.

En referència a l’inici de legislatura, el territori de l’Agència quasi s’ha triplicat passant de 304 a 844 quilòmetres quadrats. Aquest augment s’explica perquè s’hi han adherit 7 municipis més, a més dels 6 que hi havia a principis de 2015.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, afirma que l’Agència «és una de les grans apostes del departament i les xifres així ho demostren. La nostra intenció és defensar el territori i que totes les construccions il·legals acabin desapareixent».

Els 13 municipis que formen l’Agència de Defensa del Territori són Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor de la Vall, Alaró, Santa Maria del Camí, Bunyola i Sóller.

 

L’AGÈNCIA ESTRENA ESTATUTS

El Ple del Consell de Mallorca va aprovar ahir, definitivament i per unanimitat, els estatus nous de l’Agència de Defensa del Territori. Entre les principals novetats hi ha el canvi de nom i que tots els grups polítics del Consell tendran representació amb veu i vot al  Consell de Direcció. Actualment, els representants d’El Pi-Proposta per les Illes i de Ciutadans podien assistir a la reunió però sense vot.

La composició actual del Consell de Direcció estarà presidida per la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i hi haurà 8 representants del grups polítics amb representació al Ple del Consell. A més, la representació municipal també s’incrementa i passa de 5 a 8 membres i, almenys la meitat, hauran de ser batles o batlesses d’ajuntaments adherits a l’Agència.

Entre les altres novetats, podem destacar que el Consell de Direcció serà públic i obert per a tothom, la qual cosa n’accentua la transparència. Com també, i per primera vegada, els excedents econòmics de l’Agència, és a dir, els ingressos que superen les despeses, es repartiran entre els ajuntaments que en són membres.