L'IMAS impulsa els Plans Municipals sobre Drogues als municipis de l'illa
(10/02/2017)
L'objectiu de la institució insular és que cada un dels ajuntaments de Mallorca elabori, amb l'ajuda i supervisió de l'IMAS, un full de ruta per tal de disminuir el consum de drogues entre la ciutadania, especialment la juvenil.
La sala d'actes de la Federació d'Entitats de les Illes Balears (FELIB) ha acollit aquest matí la primera reunió que han mantingut els representants de diversos municipis de Mallorca amb els tècnics de la secció de Prevenció Comunitària de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), amb l'objectiu de començar a treballar en els diferents Plans Municipals de Drogues de cada un dels pobles de l'Illa.
La vicepresidenta de l'IMAS, Caterina Mas, ha estat l'encarregada de presidir aquesta trobada de feina, que tenia com a principal objectiu establir les bases comuns dels Plans Municipals sobre Drogues. Tal i com ha explicat Mas, “l'objectiu d'aquesta primera trobada és el d'elaborar una eina que sigui útil i es pugui adaptar a les idiosincràsies de cada municipi, però amb un objectiu comú, evitar i prevenir el consum de drogues, alcohol i altres substàncies, sobretot en el cas dels menors”.
Mas ha posat de manifest la importància del “treball en xarxa” per tal d'aconseguir aquest objectiu, així com “la necessitat d'implicar tots els agents del poble, des dels consistoris, als serveis socials, l'escola, la policia o les pròpies famílies”.
La secció de Prevenció Comunitària de l'IMAS ha organitzat aquesta trobada amb batles, regidors i tècnics municipals per tal d'establir les bases dels Plans Municipals sobre Drogues que configuraran la Cartera de serveis bàsica i comú a tots els plans municipals de cara al futur Pla sobre drogodependències i altres addiccions de Mallorca.
Durant la primera part de la jornada, el cap de la secció de Prevenció Comunitària de l'IMAS, Miquel Amengual, ha duit a terme una intervenció més teòrica centrada en els Plans Municipals de Drogues. Durant la segona meitat de la trobada s'han dividit els participants dels municipis com ara Esporles, Binissalem, Artà o Mancor, entre d'altres, en grups de treball per a posar sobre la taula les seves experiències i tractar de trobar punts en comú de cara a la futura cartera bàsica de serveis.