La presidenta Cladera planteja l’escenari per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública al Consell de Mallorca amb els sindicats UGT, CCOO, CSIF, USO i STEI
La presidenta Cladera planteja l’escenari per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública al Consell de Mallorca amb els sindicats UGT, CCOO, CSIF, USO i STEI
(12/07/2021)
- Departament d'Hisenda i Funció Pública / Comunicació i premsa
El Consell donarà suport als ajuntaments per dur a terme aquest procés d'estabilització laboral que es deriva de l’aprovació del Reial Decret en el darrer Consell de Ministres, i farà feina coordinada amb el govern autonòmic.
Primera presa de contacte de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera amb els sindicats més representatius a la funció pública del Consell de Mallorca, UGT, CCOO, CSIF, USO i STEI, amb els que ha valorat el Decret estatal de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública. L'objectiu era establir el full de ruta a seguir en el Consell de Mallorca en aplicació de la nova normativa. Després d'aquesta reunió amb els representants sindicals que tenen representació en la Mesa general del Consell està prevista una altra reunió amb la resta de sindicats.
Cladera ha remarcat que el decret significa "un acord històric entre el govern estatal i els sindicats" i ha dit que va en el mateix sentit en el qual actualment fa feina la institució insular. "Esperàvem tenir aquest marc normatiu. És el que hem demanat per poder tenir les coses clares, i poder tenir una plantilla consolidada i estable", ha assenyalat.
A més, el Consell de Mallorca, donarà suport als ajuntaments que així ho precisin per dur endavant amb èxit aquest procés i també farà feina de forma coordinada amb el govern autonòmic. La institució insular remarca la necessitat de que totes les administracions facin feina plegades perquè en tres anys es puguin assolir les fites al decret en els terminis establerts, abans del final de 2024.
A la reunió també hi han assistit el conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, i el conseller de Drets Socials i president de l'IMAS Javier de Juan. L'Institut Mallorquí d'Afers Socials acull el major nombre de personal temporal, ja que la manca de processos d’oposició dels darreres anys ha fet incrementar el nombre de treball temporal degut a la necessitat de donar resposta a les necessitats.
L'aprovació d'aquest Reial decret i la modificació de l'estatut bàsic de l'empleat públic permetrà dur a terme processos d'estabilització, el que farà que totes les places ocupades amb interinatge des de fa anys es puguin treure en processos de concurs-oposició en aquest procés d'estabilització, a banda d’aquelles places que es segueixen oferint a través del procediment de la taxa de reposició.
El Decret marca un horitzó temporal de tres anys per a escometre la regularització a les Administracions Públiques. La primera fita és que a 31 desembre 2021 s'haurà de treure l'oferta de places. Abans de 31 desembre 2022 cal haver iniciat el procés d'oposicions. I com a termini màxim per acabar-les hi ha el 31 de desembre del 2024.