Un nombrós grup d'Infants que practiquen futbol i rugbi participa, al Pati de la Misericòrdia, en la gran festa del programa 'Jugam', desenvolupat pel Consell de Mallorca
Un nombrós grup d'Infants que practiquen futbol i rugbi participa, al Pati de la Misericòrdia, en la gran festa del programa 'Jugam', desenvolupat pel Consell de Mallorca
(30/03/2015)
El vicepresident, Joan Rotger, ha assistit a la trobada, juntament amb el director insular d'Esports, Joan Antoni Ramonell, i els presidents de les federacions de tots dos esports, Miquel Bestard i Carlos Castellanos
Un nombrós grup de nins i nines ha participat avui horabaixa en la trobada organitzada pel Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular d'Esports, al Pati de la Misericòrdia. Aquests joves esportistes, pertanyents a les federacions de futbol i rugbi, han participat al llarg de la temporada en diferents iniciatives posades en marxa pel Consell dintre del programa 'Jugam', que té com a principal objectiu la divulgació de valors de bona convivència entre els practicants de l'esport, el personal tècnic i les famílies.
L'acte ha comptat amb la presència del vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, el director insular d'Esports, Joan Antoni Ramonell, i els presidents de les federacions balears de futbol i rugbi, respectivament, Miquel Bestard i Carlos Castellanos.
Durant l'esdeveniment, els infants i els seus monitors han rebut pòsters i calendaris commemoratius de les diverses iniciatives que el Consell ha organitzat dintre del programa 'Jugam'. A més, la reunió ha servit també per fer balanç de la tasca desenvolupada al llarg de la legislatura per part de la Direcció Insular d'Esports pel que fa a la promoció i el foment de l'esport en edat escolar i formativa.
El programa 'Jugam' agrupa tres accions concretes. Per una banda, el projecte 'Jugam per la convivència', adreçat a nins de 6 a 9 anys, que aglutina un ample ventall de jocs cooperatius i activitats interactives que permeten a aquests infants millorar la convivència escolar i social.
Una segona actuació és el projecte 'Capacitats', dirigit a totes les edats, on es treballen, mitjançant tallers formatius, conceptes com ara la sensibilització, la inclusió i la normalització. En aquest cas, cobren especial importància els esports adaptats.
Una tercera línia d'intervenció, que també forma part del programa 'Jugam', es desenvolupa sota la denominació de 'Per un esport responsable', i va orientat a joves de 14 a 16 anys. En el marc d'aquest projecte s'organitzen debats i reflexions destinats a promoure una pràctica esportiva sense discriminacions i a dotar de continguts valors com la igualtat i la lluita contra la violència i els prejudicis racistes o xenòfobs.