El Consell de Mallorca consolida la Festa de la Pastisseria i dels Forns en la seva segona edició amb un gran èxit de participació de públic

El Consell de Mallorca consolida la Festa de la Pastisseria i dels Forns en la seva segona edició amb un gran èxit de participació de públic

(13/09/2025)

  • Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

La consellera Amate ha lliurat els reconeixements a vuit artesans pel seu compromís, ètica i excel·lència

El Consell de Mallorca ha celebrat, aquest dissabte, la Festa de la Pastisseria i dels Forns per segon any consecutiu en el marc de la Diada de Mallorca, un esdeveniment que s'ha consolidat amb un gran èxit de participació, un públic nombrós s'han acostat fins al Centre Cultural la Misericòrdia.

La consellera de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Pilar Amate, ha donat el tret de sortida de la festa més dolça de l'any, i ha lliurat els reconeixements a pastissers i forners pel seu compromís, ètica i excel·lència. A l'esdeveniment gastronòmic, també hi ha participat el director insular de Promoció Econòmica, Producte de Mallorca i Comerç, Álvaro Roca.

La Festa ha consistit en una mostra d'especialitats locals i en una mostra de cuina en directe. També s'ha retut homenatge a pastissers i forners destacats per l'excel·lència i la seva feina i compromís per mantenir les receptes tradicionals.

Durant l'acte de lliurament de reconeixements, la consellera Amate ha felicitat a tots els homenatjats «per la seva excel·lència, treball i dedicació» i ha explicat que «l'organització d'aquesta festa, que té una gran acollida, té com objectiu fer valer la tradició i la varietat de pastisseria i de forns que ens delecten amb els seus productes de qualitat, i que han sabut conjuminar tradició i innovació adaptant-se als nous gustos dels consumidors».

Pilar Amate ha remarcat que «aquest esdeveniment neix amb la idea de donar un merescut reconeixement a aquests professionals, que ens ofereixen una gran varietat de postres típiques que formen part de la nostra gastronomia i que amb el pas dels anys han sabut mantenir l’essència de les receptes tradicionals, però adaptar-se a les noves tècniques i presentacions».

Reconeixements a l'excel·lència i dedicació

El moment més emotiu de la tarda ha tengut lloc durant l'acte de lliurament de reconeixements en sis categories:

● Reconeixement a la Tradició i Producte Local: Galetes Gori de Muro

● Reconeixement a la Tradició i Producte Local: Forn de ca sa Camena

● Reconeixement a la Trajectòria i a la Constància: Ca na Cati Pastisseries

● Reconeixement a la Trajectòria i a la Constància: Miquel Pujol (Forn de sa Pelleteria) a títol pòstum, l’han recollit els seus fills

● Reconeixement a la Innovació i la Creativitat: Narez i Cuart

•  Reconeixements a la Revelació: Palma Bread

● Reconeixement a l'Ús de Productes Locals, Farines de Varietats Tradicionals i Producció Pròpia: Forn i Pastisseria Benet Barón

● Reconeixement a la Constància i Dedicació al Gremi de Forners i Pastissers de les Illes Balears: Pep Magraner (exgerent de l’Associació de Forners i Pastissers de Balears)

Expositors i cuina en directe

L'esdeveniment gastronòmic representa una oportunitat única per conèixer les darreres innovacions de rebosteria i tastar les especialitats dels vuit participants d'enguany: Forn i Pastisseria Trias, L'Oliva, Forn Fondo, Pastisseries Ángel, Gluky Palma, Forn de Búger, Narez i Cuart i Galletes Gori de Muro.

La cita ha consistit en una mostra gratuïta de productes d'elaboració de pastisseria i forn amb ingredients i productes de proximitat de la nostra illa. També ha comptat amb un espai dedicat a la cuina en directe en el qual cada establiment participant ha disposat d'un temps per fer una demostració de les seves tècniques.