El Consell de Mallorca es compromet a incrementar en 11,5 milions d’euros el pressupost destinat a persones amb discapacitat

El Consell de Mallorca es compromet a incrementar en 11,5 milions d’euros el pressupost destinat a persones amb discapacitat

(22/10/2024)

  • Departament de Benestar Social

El president Galmés ha firmat avui el protocol autonòmic que recull la millora de les condicions dels professionals de les entitats socials, fet que donarà estabilitat al sector i repercutirà en l’atenció a les persones usuàries i les seves famílies

El nou protocol autonòmic sobre l’acord de millora de les condicions per als professionals de les entitats adscrits a serveis concertats especialitzats en l’atenció de persones amb discapacitat, suposarà un increment de més d’11,5 milions d’euros del pressupost que el Consell de Mallorca destinarà a l’àrea de persones amb discapacitat per als pròxims tres anys. 

En concret, el protocol que han firmat Consell de Mallorca, Govern de les Illes Balears i Consell d’Eivissa amb representants de les federacions del tercer sector social, UGT i CCOO recull millores retributives per als professionals de l’àmbit i el compromís d’una pujada del preu que la institució insular paga per una plaça a qualsevol dels serveis concertats amb les entitats que els presten. 

«Mobilitzam més recursos que mai per dignificar el sector social, amb un augment sense precedents en el preu que es paga per cada plaça, que permetrà millorar les condicions salarials dels professionals de l’àmbit, dotar de major estabilitat el sector, ja que evitarà la mobilitat de personal i, en conseqüència, millorarà també l’atenció que rep un col·lectiu tan vulnerable com el de les persones amb discapacitat i les seves famílies», ha destacat el president Galmés. 

En concret, per al 2025, està previst un increment lineal del 7,58 % en tots els serveis concertats especialitzats en persones amb discapacitat respecte dels preus de 2024. El 2026 l’augment serà del 3,89 % i del 3,74 %, el 2027.

La redacció final d’aquest protocol autonòmic s’ha consensuat entre totes les parts després de reunions i contactes per conèixer les necessitats del col·lectiu, però també de les entitats i dels mateixos professionals. En aquest sentit, Llorenç Galmés ha destacat «el treball conjunt i la bona predisposició de tots, que ha fet possible aquest acord de consens per millorar la xarxa de recursos i serveis del tercer sector. Feim polítiques per a la gent i cream una estratègia de futur conjunta que garanteix la igualtat d’oportunitats i la plena inclusió de totes les persones amb discapacitat de Mallorca», ha conclòs.
 
A Mallorca, més de 4.500 persones són ateses en alguna de les 27 entitats amb les quals l’IMAS té concertades places. Uns serveis en què fan feina al voltant de 2.200 treballadors. Aquest document esdevé el que serà el full de ruta cap a la consolidació del canvi de model en l’atenció a les persones amb discapacitat, amb la millora dels serveis, dels recursos i de les condicions laborals per garantir els drets d’aquest col·lectiu durant tots els cicles vitals.