El dret a la participació
La ciutadania té el dret d’intervenir, de forma individual o col•lectiva, en la presa de decisions que afecten la comunitat i que permeten la transformació social. Fomentar la participació ciutadana és procurar una societat més implicada, cohesionada i inclusiva.
Mecanismes i espais per a la participació
La participació ciutadana parteix d’uns drets reconeguts: a la informació pública, a fer reclamacions, queixes, suggeriments i peticions a les administracions, a assistir a les sessions públiques o a participar en l’elaboració de normativa.
Però, a més, implica poder intervenir en els plens, participar en els òrgans sectorials a través de les entitats que la representen o en els processos participatius que es posen en marxa des dels diferents departaments.
Des d’aquest apartat podeu accedir als diferents espais i mecanismes que el Consell de Mallorca posa al vostre abast per poder intervenir i prendre part en les actuacions i polítiques insulars. Així mateix, trobareu informació dels processos participatius que s’estan desenvolupant i de les actuacions per fomentar projectes de participació en l’àmbit insular, municipal i associatiu.
El Consell de Mallorca entrega a l’Associació Tardor aliments i productes d'higiene personal recollits durant Nadal a la Misericòrdia
El Consell de Mallorca entrega a l’Associació Tardor aliments i productes d'higiene personal recollits durant Nadal a la Misericòrdia
(31/01/2024)
- Departament de Cultura i Patrimoni
Les activitats que es varen dur a terme al centre cultural varen ser solidàries i s’ha pogut entregar un kit d'higiene personal per a cada usuari dels centres assistencials de l’entitat
El Consell de Mallorca entrega a l’Associació Tardor aliments i productes d'higiene personal recollits durant Nadal a la Misericòrdia. Les activitats que es varen dur a terme al centre cultural varen ser solidàries, en col·laboració amb RotarAct, i per això s’ha pogut entregar, aquesta setmana, un kit d'higiene personal per a cada usuari dels centres assistencials de l’Associació Tardor.
Aquesta entitat disposa de dos centres assistencials, Llar Inge i Llar Kurt, a més d’un banc d’aliments i un menjador social. En aquest cas, la donació del Consell de Mallorca ha estat enfocada en els usuaris de les llars: a Llar Inge hi viuen 40 persones i a Llar Kurt, 65. A més dels aliments que es varen recollir durant les jornades festives de Nadal, el Consell de Mallorca i RotarAct varen realitzar una compra de productes d'higiene personal amb els doblers recol·lectats en la xocolatada solidària del passat 23 de desembre. En aquests kits individuals que s’han fet s’inclouen gel, xampú, raspall i pasta de dents, fulletes, compreses i desodorant.
La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, s’ha reunit aquest dimarts amb l’Associació Tardor per fer la donació i per conèixer, de primera mà, un dels centres assistencials. Roca assegura que «la tasca que duen a terme els voluntaris de l’entitat és immensa» i agraeix «que existeixin iniciatives com aquesta que intenten pal·liar els efectes de la pobresa i l’exclusió social de les persones que queden fora del sistema assistencial».
Antònia Roca va fer una visita per Llar Inge i va conèixer a algunes de les persones que hi viuen: «és molt gratificant veure com, gràcies a la tasca dels voluntaris, moltes persones recuperen la dignitat després de viure situacions molt complicades», assegura. A més, destaca que aquest 2024 es tornaran a posar en marxa iniciatives culturals amb vessant solidari, perquè «milers de mallorquins puguin gaudir de la cultura i de les tradicions de l’illa, alhora que contribueixen en diferents causes.
Roca recorda que les activitats de Nadal a la Misericòrdia, com concerts, activitats infantils i betlems, varen ser tot un èxit i llença un missatge d’agraïment a tots aquells que hi varen participar de manera activa i solidària.