Consell de Mallorca - Favicon

CA

Webs d'interès

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

El Consell de Mallorca atorga a Toni Nadal el Premi Sobrassada d’Or a l’Excel·lència

El Consell de Mallorca atorga a Toni Nadal el Premi Sobrassada d’Or a l’Excel·lència

(15/05/2025)

  • Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

L’acte de lliurament de la primera edició del guardó ha coincidit amb el 30 aniversari de la IGP Sobrassada de Mallorca

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha lliurat el I Premi Sobrassada d’Or a l’Excel·lència de Mallorca a l’entrenador de tennis Toni Nadal, en el transcurs d’un acte institucional que coincideix amb el 30 aniversari de la indicació geogràfica protegida (IGP) Sobrassada de Mallorca.

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, en col·laboració amb la IGP Sobrassada de Mallorca, ha decidit atorgar aquest guardó honorífic a Toni Nadal «en reconeixement a una persona que, amb el seu treball i trajectòria, representa els valors de la constància, l’excel·lència, el compromís per la qualitat i l’arrelament a la terra».

L’esdeveniment s’ha celebrat a Can Tàpera i hi han assistit la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate; el president del Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca, Andreu Palou, i el director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Álvaro Roca, entre altres representants d’institucions, d’entitats agràries, de marques de qualitat, de ramaders i productors.

En el transcurs de l’acte, el president del Consell ha assenyalat que «la celebració d’avui és una mostra de gratitud del Consell cap a la IGP Sobrassada de Mallorca pel seu compromís per mantenir la qualitat d’un dels productes més emblemàtics d’aquesta terra. També és un reconeixement a persones amb rellevància com Toni Nadal que, amb la seva trajectòria professional, han duit el nom de Mallorca a tots els racons del món».

Per part seva, la consellera Amate ha manifestat que «hem impulsat aquest premi per exemplificar els valors d’un sector molt lligat a la terra, amb constància i un gran compromís per la qualitat del producte, que preserva l’excel·lència», al mateix temps que ha destacat «la tasca que desenvolupa el Consell Regulador de Sobrassada de Mallorca en la difusió i conservació d’aquest producte, respectant la qualitat de la matèria primera i dels processos d’elaboració i que té com a resultat una sobrassada de qualitat extraordinària, que s’ha convertit en un emblema de la cultura gastronòmica mallorquina».

L’esdeveniment ha acabat amb una mostra gastronòmica a càrrec de cinc xefs destacats de l’illa: José Cortés, Miquel Serra, Kike Martí, Marga Brunet i Cati Pons, que han elaborat un menú amb la sobrassada com a protagonista. Han elaborat creacions com una coca de xeixa i DOP Oli de Mallorca, verdures a la mallorquina, bacallà i Sobrassada de Mallorca IGP; un arròs de secret i Sobrassada de Mallorca de Porc negre IGP, i una coca dolça amb albercocs de Porreres, Sobrassada de Mallorca IGP i salsa de xocolata.