Consell de Mallorca - Favicon

CA

Webs d'interès

Totes les notícies

Més de 1.600 funcionaris d’ajuntaments han participat en accions formatives oferides pel Consell de Mallorca

Més de 1.600 funcionaris d’ajuntaments han participat en accions formatives oferides pel Consell de Mallorca

(30/01/2025)

  • Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

La consellera Pilar Amate destaca l’èxit d’assistència i la bona acollida que tenen aquestes activitats, organitzades pel Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

Un total de 1.641 funcionaris al servei dels ajuntaments i mancomunitats de l’illa, han assistit a diferents cursos, tallers i altres accions formatives organitzades pel Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca durant el 2024.

La Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal ofereix aquestes activitats formatives als treballadors municipals perquè puguin adquirir les competències necessàries per millorar la qualitat del servei que ofereixen a la ciutadania.

Aquesta oferta formativa s’ha segmentat en dues seccions. D’una banda, hi ha activitats relacionades amb el funcionament i la gestió d’una entitat local, preferentment des de l’àrea jurídica, econòmica, financera, de gestió energètica i d’obres i serveis, amb atenció especial al personal amb habilitació de caràcter nacional.

D’altra banda, s’han oferit accions formatives sobre l’ús de les eines i aplicacions informàtiques necessàries per gestionar els serveis d’una entitat local. En aquesta programació s’inclouen, a més de matèries relacionades amb l’ofimàtica, formacions sobre l’ús d’Internet i les xarxes socials a l’Administració, intel·ligència artificial, ciberseguretat, signatura digital, certificat i DNI electrònics i activitats formatives relacionades amb la protecció de dades personals en publicacions oficials, entre d’altres.

A més d’aquestes accions formatives, el catàleg s’amplia i es modifica segons les necessitats que es presenten i les demandes, interessos i mancances que es detecten en les enquestes de necessitats formatives.

La consellera Pilar Amate ha destacat la «bona acollida que ha tingut la programació de les activitats oferides, que s’han dissenyat pensant en les necessitats i en els suggeriments dels mateixos treballadors dels ajuntaments a fi de cobrir les necessitats de cada lloc de treball i, d’aquesta manera, poder aportar una formació eficient i el més ajustada possible al servei que presten”.

Continguts ajustats a la demanda del personal

Per part seva, la directora insular de Suport i Coordinació Municipal, Beatriz Camiña, ha detallat que el pla de formació es fa «a partir d’una planificació i un estudi previ de les necessitats formatives del personal al servei dels ajuntaments» i es divideix entre «accions formatives presencials, semipresencials i virtuals, a fi d’ajustar-se a la demanda dels assistents».

Cal destacar que, en aquesta programació, el Consell de Mallorca col·labora amb el Ministeri d’Administracions Públiques, ja que participa en el seu Pla Descentralitzat de Formació Contínua i organitza diverses accions formatives certificades per l’INAP adreçades al personal dels ajuntaments de Mallorca.

Amb vista a aquest 2025, el pla de formació està enfocat a accions formatives relacionades amb matèries com la responsabilitat patrimonial, la Llei 9/2017 o la gestió pressupostària i les regles fiscals, entre d’altres. El pla de formació «és un document obert i flexible, preparat per atendre les possibles noves necessitats i demandes que puguin desenvolupar-se durant l’any», ha explicat Beatriz Camiña.